Samimi Olmak

Halil Kara


          Bismillahirrahmanirrahim.

          8- İnsanların öyleleri vardır ki biz Allaha ve Ahiret gününe iman ettik derler oysa onlar (münafıklar) inanmış değiller.

          9-Böyle demekle Allah ı ve müminleri kandırdıklarını sanırlar hâlbuki o münafıklar sadece kendilerini kandırırlar ve fakat bunun farkında değildirler.

          10-Onların kalplerine nifak hastalığı var Allah bu hastalıklarını arttırdı, gerçekte inanmadıkları halde inandık deyip iki yüzlülük yapmalarından dolayı onları çok (açık ve elemli) bir azap beklemektedir.

          11-Onlara gelin şu memlekette fesatçılık nifakçılık gibi hayırsız işler yapmayın denildiğinde ne münasebet biz hep dirlik düzen peşinde koşan insanlarız diye karşılık verirler.

          12-İyi bilin ki onlar fesatçıların nifakçıların ta kendileridir, fakat onlar bunun idrakinde değildirler

          13-Yine münafıklara iman sahibi şu insanlar gibi sizde iman edin denildiği zaman, ne yani o ahmaklar iman etti diye biz demi iman edelim diye içten içe söylenirler. İyi bilin ki asıl ahmak ve beyinsizler kendileridir ama onlar bunun farkında değillerdir.

          14-Onlar müminlerle karşılaştıklarında biz de sizin gibi inanıyoruz derler, kendi yandaşları ve elebaşlarıyla bir araya geldiklerinde ise aslında biz sizinle beraberiz onlarla sırf alay ediyoruz derler.

          15-Allah onlara alay etmenin cezasını verecek fakat bu dünyada ki imtihan gereği onları şimdilik kendi hallerine bırakmakta onlarda azgınlıkları içinde bocalayıp durmaktadır

          16-İşte onlar hidayet gerçekten iman etmek yerine dalaleti, iman etmiş gibi gözükmeyi, tercih ettiler ama bu tercihleri hiçte kararlı olmadı bu yüzden umduklarına kavuşmayacaklar.

          17-Onların hali ateş yakan öyle kimselerin haline benzer ki o (ateş) çevrelerini aydınlatır aydınlatmaz Allah, göremesinler diye ışıklarını alıp onları zifiri karanlığa gömer.

          18-Onlar sağır dilsiz kördürler ve (artık) geriye dönüşleri de yoktur.

          19-Yâda onların durumu gökten zifiri karanlıklar içinde şiddetli bir sağanağa benzer ölümün dehşeti içinde yıldırımlardan korunmak için parmaklarıyla kulaklarını tıkarlar ama Allah hakikati inkâr edenleri kudreti ile kuşatır.

          20-Çıkan şimşekler neredeyse gözleri alıverir, ışık verince hareket ederler karanlık üzerlerine çökünce oldukları yerde çakılıp kalırlar şayet Allah dileseydi onları işitme ve görme yeteneklerinden yoksun bırakabilirdi, çünkü Allah her şeye kadirdir.

Yazarın Eski Yazıları